D’n Halve van Tunnis

Op 18 maart was het weer tijd voor de halve marathon van Sint Anthonis. De dag zelf begon met een wat grijs wolkendek maar met lente-achtige temperaturen. Het was snachts afgekoeld tot 10 graden en overdag zou het maar liefst 16 graden gaan worden. Met een delegatie vanuit Grave werd er gestreden voor de eer en de prijzen op de 5km en de 21,1km. In verband met de warmte stonden we allemaal met korte mouwen en korte broek aan de start; vreemde gewaarwording omdat het de weken daarvoor nog nawinters-koud was.

Bij de start was het gezellig druk en was het een weerzien met veel bekenden van andere hardloop enthousiastelingen uit de weide omgeving. Zelf liep ik de 21,1km samen met Kira en startten we op een tempo van 5:25 per minuut. De omgeving van de loop was prachtig: dwars door de bossen en het heide gebied van Sint Anthonis. Helaas moest er wel uitgekeken worden voor auto’s en fietsers in het eerste deel van de loop, want de weg was niet afgezet voor alle verkeer. Gelukkig overleefden we deze start zonder kleerscheuren. Eenmaal door de bossen aan het zwoegen brak er een waterig zonnetje door, wat heerlijk was. De temperatuur nogmaals was wel even wennen, het was dus al vroeg flink zweten. Maar de verzorging onderweg was goed, dus de dorst kon iedere keer op tijd gelest worden.

Eenmaal aan de finish gekomen bleek dat Kira haar PR op de halve marathon net niet heeft kunnen halen, maar dat lag vast aan de pas doorgemaakte COVID en niet aan haarzelf of haar persoonlijke pacer 😉. Maar de verrassing en blijdschap was er niet minder om: Frouke ten Broeke stal de show met de snelste tijd in haar leeftijdscategorie (V45, 1 uur 41 minuten en 43 seconden) en Ronald van Noordenburg werd tweede (M55, 1 uur 29 minuten en 42 seconden). Alhoewel dat laatste geen echte verrassing was, aangezien Ronald gekscherend een abonnement heeft op tweede plaatsen.

Kortom, de delegatie vanuit onze loopgroep heeft zich goed vermaakt en van z’n goede kant laten zien in Sint Anthonis. Op naar de 2024 editie met een nóg grotere afvaardiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *