Duomarathon

Zondag 25 september: de duomarathon van de Raamvallei, met een heel aantal deelnemers vanuit de Loopgroep: Madelon, Ronald, Heidi, Annemarie, Jacqueline, Rudy, Anita, Wouter, Bas, Sophie, Patricia, Marcel, Ger en Froukje (en hopelijk vergeet ik dan niemand, stuur anders gerust even een berichtje, dan voeg ik je snel nog toe :)). Het was een absolute genietversie. De weergoden hadden zich op zaterdag al flink uitgeleefd met de spreekwoordelijke bakken uit de hemel, dus de regen was op zondag gelukkig bijna helemaal op. En ideaal: door de regen op zaterdag, waren de stukken met mul zand stiekem best te doen. 

Deze duomarathon is een bourgondische marathon: om de (grofweg) 4km word je verrast met streekproducten: broodfrietjes, yoghurt, eitje, soepje, broodje beenham, sapje, fruitje, van alles! Vaak gezellige livemuziek erbij. Het is een loop waarbij geen tijdswaarneming is en iedereen ook echt de tijd neemt om van de bourgondische elementen te genieten. Het idee is dat je fietsen en hardlopen afwisselt, maar ik zag toch zeker een aantal mannen die hun fiets al voor vertrek verloren waren ofzo en de hele marathonafstand liepen. Een duomarathon en (zeker deze!) is echt een aanrader: je kunt zoveel strategieën verzinnen om de marathonafstand te overbruggen, dat het in principe iedereen die 10/15km aan één stuk kan rennen zou moeten lukken. Je mag wisselen zo vaak je wil: om de 5, om de 3, of desnoods elke kilometer en heb je een loopmaatje dat graag verder loopt, dan doet de ene 10km en de ander de andere 32, zoveel variaties mogelijk. Onderweg krijg je een stortvloed aan aanmoedigingen, piketpaaltjes met opgestoken duimen, vrolijke Brabantse spreuken op banners en een grote kudde ontzettend enthousiaste vrijwilligers waardoor je steeds met een glimlach op het gezicht voortbeweegt. Ook bij de deelnemers onderling is de sfeer fantastisch: eenmaal onderweg kom je toch steeds dezelfde mensen weer tegen en word je een soort van vrienden voor een dag. En aan de finish word je onthaald met zoveel stralende gezelligheid en een glaasje bubbels met een worstenbroodje, dat je spontaan vergeet dat je benen toch wel een beetje moe geworden zijn.

Marathon van Rooi

Denk je: ahhhh, maar dat wil ik ook, dan kan ik je echt aanraden je volgend jaar in te schrijven. En wil je niet zolang wachten: op zondag 6 november (dank je wel Rudy voor deze tip!) vindt de Marathon van Rooi in en om St. Oedenrode plaats. Deze marathon kun je individueel lopen, maar ook als estafette met een team van maximaal 6 personen, waarbij je lopers op de fiets kunt begeleiden en eigenlijk net als bij de duomarathon steeds het fietsen en rennen kunt afwisselen. Het aantal kilometers per deelnemer mag je zelf indelen. Je mag ook meerdere keren een afstand lopen. De enige voorwaarden zijn dat er continue een teamlid loopt, ieder teamlid ook minimaal een keer gelopen heeft en het gehele parcours door het team afgelegd wordt. Deze tocht is ongetwijfeld minder bourgondisch, maar het afleggen van de marathonafstand met een groepje is echt heel leuk! Meer informatie over de Marathon van Rooi vind je hier: https://fortuna67.nl/marathonvanrooi/estafette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *