Gennepse Kuul- en Bosloop en uitslag Runcompetitie Land van Cuijk

Vandaag was een prachtige zonnige dag om een stukje te gaan hardlopen rondom de kuilen en bossen van Gennep. Dus met een gezellige delegatie van de Loopgroep Grave stonden we aan de start van de Gennepse Kuul- en Bosloop. De eer van Loopgroep Grave werd hoog gehouden door Rob Cruysen (10km), Maurice Hendriks (10km), Ronald van Noordenburg (10km), Kira Ruiterkamp (10km) en Bart Ruiterkamp (5km).

 

Om 10 uur klonk het startschot voor de 5km, die eerst over een stuk verharde weg ging en daarna het prachtige bos in dook. Op zowel de 5km als de 10km route waren nog flinke stukken modderige bospaden, maar je kon er grotendeels om heen. De 10km startte na de finish van de 5km om 11:00 uur.

Op de 5km kwam Bart als 3e in de 50+ categorie binnen. Helaas waren op dat moment de medelopers uit Grave al vertrokken voor de 10km, dus een eenzame foto op het podium was het gevolg.

Ook de 10km gaf een plek op het ereschavot, en wel voor Kira Ruiterkamp. Zij wist de 2e plek te bemachtigen.

De Gennepse Kuul- en Bosloop is de afsluitende loop in de Runcompetitie Land van Cuijk en Maasduinen. Dit is een organisatie waar veel van de lokale loopwedstrijden, zoals onze eigen EsteRun, aangesloten zijn. Het is bij alle lokale hardloopwedstrijden gemoedelijk en je ziet vaak dezelfde gezichten; dus iedere keer is het weer even bij kletsen en lekker hardlopen!

Ook in deze runcompetitie vielen dit jaar 3 leden van onze hardloopgroep in de prijzen:

Ronald van Noordenburg werd 3e in de klasse 55+

Kira Ruiterkamp werd 1e in de klasse 45+

Bart Ruiterkamp werd 2e in de klasse 50+

Zij kregen alle drie natuurlijk eeuwige roem, een symbolisch geldbedrag (je hebt je inschrijfgeld van de lokale wedstrijden eruit…), een tegoedbon van Run2Day én een fabuleus mooie oranje drinkbeker.

Het zou volgend jaar mooi zijn als er nóg meer leden van de Loopgroep mee gaan doen aan de runcompetitie; het is ongedwongen, je hoeft niet iedere keer top te lopen en je hoeft ook niet álle wedstrijden te lopen. Maar het is wel gewoon gezellig en goed georganiseerd.

Dus graag tot ziens volgend jaar bij de runcompetitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *