(Her)starten met hardlopen bij Loopgroep Grave

Ben je klaar om in beweging te komen en een nieuwe uitdaging aan te gaan? Dan is starten met hardlopen misschien wel de perfecte keuze voor jou! Hardlopen is niet alleen goed voor je conditie, maar biedt ook talloze andere voordelen. In dit artikel leggen we je uit waarom het leren van hardlopen de moeite waard is, hoe je kunt beginnen bij Loopgroep Grave en waarom het sociale aspect van samen trainen zo belangrijk kan zijn.

Conditie verbeteren

Hardlopen is een fantastische manier om je algehele conditie te verbeteren. Door regelmatig te trainen versterk je niet alleen je hart en longen, maar bouw je ook spierkracht op. Het is een effectieve manier om calorieën te verbranden en helpt bij het behouden van een gezond gewicht.

Leren hardlopen

Voor startende lopers kan het spannend zijn om te beginnen met hardlopen. Maar maak je geen zorgen, iedereen moet ergens beginnen! Het belangrijkste is om rustig te starten en je eigen tempo te respecteren. Begin met korte afstanden en bouw geleidelijk je uithoudingsvermogen op. De ervaren hardlooptrainers van Loopgroep Grave helpen je hier graag bij. Door afwisselend te rennen en te wandelen, kan je lichaam wennen aan de impact van het hardlopen op je lichaam.

Sociaal aspect

Ondanks dat je hardlopen prima in je eentje kunt doen (behalve in de avond, ga dan liever niet alleen), kan het ook uitstekend met anderen samen. Bij Loopgroep Grave combineer je het sociale aspect met actief bezig zijn. Je ontmoet nieuwe mensen of juist oude bekenden. Samen trainen werkt motiverend. Je kunt ervaringen delen, elkaar ondersteunen en samen doelen stellen. Bovendien kun je nieuwe looproutes in de omgeving ontdekken en met elkaar uitwisselen.

Gratis sport

Eén van de grote voordelen van hardlopen is dat het een relatief goedkope sport is. Je hebt alleen goede schoenen nodig (waarbij we maar gelijk eerlijk zeggen dat die wel vrij prijzig kunnen zijn) en comfortabele kleding. Loopgroep Grave kent geen abonnementsgeld of lidmaatschapskosten, alleen een lief-en-leedpotje op basis van vrijwillige bijdrage.

 Zondagochtend

Hardlopen kun je bij Loopgroep Grave op een aantal dagen van de week doen in verschillende tempo’s (zie www.loopgroepgrave.nl), maar de zondagochtend is altijd extra speciaal. Veel hardlopers genieten ervan om hun week af te sluiten met een zondagochtendrun. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen, vol energie en positiviteit. Je kunt de natuur zien ontwaken terwijl je jezelf uitdaagt en grenzen verlegt.

Trainen op jouw niveau

Eén van de mooie aspecten van hardlopen is dat het geschikt is voor alle fitnessniveaus. Of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, bij Loopgroep Grave kun je altijd trainen op  jouw eigen niveau. Beginners kunnen starten met wandelen afgewisseld met korte stukjes rennen. Naarmate je conditie verbetert, kun je geleidelijk aan meer gaan rennen en minder wandelen. Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren en niet te veel in één keer te willen doen.

Vier keer Start to Run met Loopgroep Grave

Loopgroep Grave organiseert dit najaar speciaal voor startende hardlopers en hardlopers die er een tijdje tussenuit zijn geweest, vier zondagochtendtrainingen waarop je de beginselen van het hardlopen onder de knie kunt krijgen. Je bouwt rustig op en leert op de signalen van je lichaam te letten. Het belangrijkste van deze trainingen is dat je ontdekt of hardlopen iets voor jou is. En als dat zo is, kun je na die vier keer voortaan prima mee met de reguliere hardlooptrainingen. En kom je erachter dat rennen echt niets voor je is, maar wandelen bijvoorbeeld wel: er is bij Loopgroep Grave ook een fitwandelgroep die twee keer in de week traint.

Waar en wanneer

De eerste training voor beginners en herstarters vindt plaats op zondagochtend 29 oktober, om 9.00u bij de Molen in Gassel. De overige trainingen zijn op 5, 12 en 19 november op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip. Je kunt je hiervoor aanmelden via info@loopgroepgrave.nl. Maar ook zonder aanmelding ben je gewoon welkom om 9.00u. bij de Molen. Alle deelnemers aan de starterstrainingen ontvangen een kortingsbon van € 15 van RUN2DAY in o.a. Nijmegen.

Dus: haal je hardloopschoenen uit de kast, stel je een doel en begin met lopen! De bossen van Gassel wachten op jou!

4 gedachten over “(Her)starten met hardlopen bij Loopgroep Grave

  1. Helaas kan ik in november niet mee doen ivm vakantie.
    Als het nog een keer start hoor ik dat graag.
    Met vriendelijke groet
    Luc Hirdes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *