Yes! Vanaf 11 mei mag er weer getraind worden!

Op de persconferentie van 6 mei werd duidelijk dat er weer in groepen buiten gesport mag worden, mits er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reden voor de Loopgroeporganisatie om met onze hoofdtrainer Huub in beraad te gaan en een plannetje te maken. En dat is gelukt!

Vanaf maandag 11 mei gaan de trainingen weer door op de vaste trainingstijden (zie trainingen). De trainingen zelf worden qua route en invulling zo aangepast dat het mogelijk is om de 1,5m afstand tot elkaar te houden. Ook is het belangrijk dat er in de trainingen rustig getraind wordt, om precies te zijn op maximaal 70% van ieders kunnen. Ga je over die grens, dan gaat dat namelijk ten koste van je immuunsysteem. Fanatiek sporten verhoogt de hoeveelheid stresshormonen in je bloed en die hormonen onderdrukken het immuunsysteem waardoor je vatbaarder wordt voor infecties. Als we als groep gaan trainen, bepaalt de trainer dan ook het tempo om ervoor te zorgen dat niemand over die grens gaat. Inhalen is voorlopig verboden, omdat daarmee de 1,5m in gevaar wordt gebracht. Wil je liever sneller, ga dan alleen of spreek af met een groepje gelijksnelligen. Tot slot is het belangrijk nog eens te onderstrepen dat je uiteraard alleen naar de training mag komen als jij én jouw huisgenoten geen verkoudheidsklachten en/of koorts hebben!

We zijn superblij dat we weer samen mogen gaan trainen! Laten we er samen voor zorgen dat we dat ook mogen blijven doen!

Kom alleen als jij en je huisgenoten geen verkoudheidsklachten en/of koorts hebben
Houd te allen tijde 1,5m afstand tot elkaar
Haal niet in: de trainer bepaalt het tempo en geeft de instructies
Loop de longen niet uit je lijf maar blijf binnen 70% van jouw kunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *