Kuilenloop 2022

Zondagmorgen, 4 september, 11.00, hoogste tijd voor de start van de Kuilenloop. Het is warm, heel warm… Met 17 lopers van Loopgroep Grave staan we aan de start. Klaar voor 5 of 10km om de waterplas heen rennen. Het liefst zou je gaan zwemmen, maar ja, we zijn een loopgroep, en geen zwemgroep. De start van deze Kuilenloop is spannend.. Nu ja, in elk geval voor de lopers die wat nerveus worden van grote koeien. In totaal staan er kort na het hek waarlangs je het leefgebied van de woeste grazers ingaat zeker een stuk of 6 van die joekels met nog joekeligere horens je aan te kijken vanaf het pad en krap daaromheen. Ik zie hoe ze de lopers voor me met rust laten, maar ja, toch zegt een stemmetje: ze zijn het vast een keer beu al dat gestamp voor hun neus op deze warme dag…. Gelukkig kan ik achter de rug van Guus duiken en zo veilig de koeien passeren. De koeien achtergelaten is het een stuk meer ontspannen lopen. Gelukkig is een deel van de route beschaduwd, de stukken in de zon zijn namelijk echt venijnig warm. Maar we lopen m allemaal succesvol uit! Al houdt de kuit van Guus er na 4km ineens wel mee op en struikelt Freek over zijn eigen (gruwelijk snelle) voeten. Uiteindelijk halen 3 lopers zelfs het podium! Madelon wordt in haar klasse 2e en Kira en Froukje worden beide 3e in hun afstand-x-leeftijdsgroep.

Het was een warme editie. Niet alleen weertechnisch, maar ook qua groepsgevoel. Het was ontzettend gezellig om met een flink aantal mensen van de Loopgroep daar te zijn en elkaar te ondersteunen en aan te moedigen.

Grote dank ook aan onze vrijwilligers: Roos die de foto’s maakte en zorgde voor de heerlijke versnaperingen en Huub &Hannie die de hapjes en drankjes vervolgens aan iedereen uitdeelden (en als waakhonden ervoor zorgden dat ze alleen door de Loopgroepers genuttigd werden). En natuurlijk alle enthousiaste Loopgroepers die terwijl ze niet eens zelf mee renden, toch kwamen aanmoedigen! 

De foto’s die gemaakt zijn zetten we in de komende week weer in een album. Op de facebookpagina van de Loopgroep vind je alvast een voorproefje van Roos.

Een gedachte over “Kuilenloop 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *