Gebraden Loopgroepers bij Maasdijkevenement

Op de eerste tropisch hete dag van het jaar, zaterdag 18 juni, vond in Oss het Maasdijkevenement plaats. Tijdens het evenement kon er gefietst, gewandeld, gerend, getriatlont en ge-inline-skate worden. Loopgroep Grave was vertegenwoordigd in twee klassen: de triatlon en de marathon.

Aan de 1/8ste triatlon (500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen) namen Wilma en Madelon mee. Na de afsluiting van het winterseizoen van Loopgroep Grave in Herpen smeedden zij onder het genot van koffie en gebak hun plannen en gelijk diezelfde dag nog schreven zij zich in. Wilma schrijft: 

Zaterdag 18 juni met een temperatuur van ruim boven de 30 graden werden we met fiets door onze loopmaat Guus opgehaald. Guus was onze chauffeur en begeleider die dag. De startnummers opgehaald, de stickers geplakt zoals aangegeven, de band voor de tijdsregistratie om de enkel, fietscontrole, het startnummer op de tailleband, en daarna op weg naar de aangegeven plek voor het klaarzetten van de fiets.

Toen was het wachten totdat we in het water mochten springen en het startschot klonk voor de start van de Triatlon. Een temperatuur boven de 30 graden dan is zwemmen heerlijk. Het 1e onderdeel 500 meter zwemmen in de Burgemeester Jansenhaven. Het 2e onderdeel was fietsen, een tocht door de prachtige polder tussen Oss en Ravenstein en tussen Teeffelen en Oss. Het 3e onderdeel hardlopen naar centrum Oss. 

We hebben met succes en veel plezier de 1/8 Triatlon afgerond, voor herhaling vatbaar. Na afloop hebben we, samen met onze supporters en begeleider een wijntje gedronken op ons succes. Guus nogmaals dank voor de transport en begeleiding!”

Naast deze succesvolle triatlonsters, kwamen er vier lopers van Loopgroep Grave in actie op de hele marathon: Annemarie, Peter, Rudy en Wouter. Alhoewel de loop fantastisch was georganiseerd, was de hitte echt heftig. 

De marathon startte bij het Brabants Landschap in Keent (de buschauffeur had nog moeite om dat op de terugweg weer terug te vinden). De verzorging onderweg was goed, omwonenden hadden aan het parcours op verzoek van de organisatie tuinsproeiers en extra water klaar staan. Helaas werd de warmte Peter echt te veel, na 34km moest hij helaas uit de wedstrijd stappen. De andere drie bereikten de finish wel. Wouter liep (hoe dan??) zelfs een PR en werd derde bij de mannen. En dat was niet het enige brons dat gescoord werd: Annemarie werd bij de dames derde!

De Loopgroep is megatrots op jullie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *